Rozpis:
- 6 vajec
- 180g cukru krupice
- 240 g polohrubé mouky
- 3 lžíce vlažné vody
- 3 lžíce oleje
- špetka soli
Jahodový krém:
- 600 g jahodové dřeně (rozmražené)
- 400 g zakysané smetany
- cukr podle chuti
- 12 plátků želatiny
- 600 ml smetany ke šlehání
- 2 ztužovače smetany
- strouhaná čokoláda
- alginátové kuličky nebo jahody
Postup:
Bílky se špetkou soli ušleháme dotuha, přisypeme cukr a šleháme než se cukr rozpustí. Potom postupně zašleháme žloutky, vodu a olej. Nakonec ručně vmícháme mouku. Těsto nalijeme do dortové formy o průměru 23 cm, kterou jsme vystříkali olejem nebo vymazali tukem a vysypali strouhankou. Pečeme při teplotě 160°C cca 45 minut, propečení vyzkoušíme špejlí.
Rozmraženou jahodovou dřeň smícháme se zakysankou a se želatinou připravenou podle návodu na obalu. Podle potřeby dosladíme cukrem.
Vychladlý korpus prořízneme v polovině a spodní část vložíme zpět do dortové formy. Zalijeme polovinou jahodového krému, přiklopíme druhou částí korpusu a nalijeme zbytek krému. Vložíme do chladničky ztuhnout ( nejlépe do druhého dne). Rozevřeme dortovou formu a dort potřeme šlehačkou ušlehanou se ztužovačem. Část šlehačky dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a dozdobíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat