09 prosince 2013

Dort s jahodovým pyré

Rozpis:
  • 6 vajec
  • 180g cukru krupice
  • 240 g polohrubé mouky
  • 3 lžíce vlažné vody
  • 3 lžíce oleje
  • špetka soli
Jahodový krém:
  • 600 ml smetany ke šlehání
  • 2 ztužovače smetany
  • strouhaná čokoláda
  • alginátové kuličky nebo jahody
Postup:
Bílky se špetkou soli ušleháme dotuha, přisypeme cukr a šleháme než se cukr rozpustí. Potom postupně zašleháme žloutky, vodu a olej. Nakonec ručně vmícháme mouku. Těsto nalijeme do dortové formy o průměru 23 cm, kterou jsme vystříkali olejem nebo vymazali tukem a vysypali strouhankou. Pečeme při teplotě 160°C cca 45 minut, propečení vyzkoušíme špejlí.
Rozmraženou jahodovou dřeň smícháme se zakysankou a se želatinou připravenou podle návodu na obalu. Podle potřeby dosladíme cukrem.
Vychladlý korpus prořízneme v polovině a spodní část vložíme zpět do dortové formy. Zalijeme polovinou jahodového krému, přiklopíme druhou částí korpusu a nalijeme zbytek krému. Vložíme do chladničky ztuhnout ( nejlépe do druhého dne). Rozevřeme dortovou formu a dort potřeme šlehačkou ušlehanou se ztužovačem. Část šlehačky dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a dozdobíme.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání