05 listopadu 2013

Odlupovací buchta

Rozpis:
  • 150 ml vlažného mléka
  • 2 vejce
  • 20 g droždí
  • 400 g hladké mouky
  • 50 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 3/4 lžičky soli
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
Náplň:
  • 100 g cukru krystalu
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 60 g rozpuštěného másla
  • 3 - 4 nastrouhaná jablka
Postup:
V pekárně nebo robotem zaděláme z uvedených ingrediencí těsto, necháme vykynout a vyválíme obdélník cca 45 x 36 cm. Placku natřeme rozpuštěným máslem, posypeme skořicovým cukrem a podélně rozřízneme na 6 dílů. Jednotlivé díly skládáme na sebe a prokládáme strouhanými jablky. Jablka navrstvíme i na poslední díl, rozřežeme příčně na 6 dílků a naskládáme do máslem vymazané formy. Necháme cca půl hodiny kynout a upečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 40 minut. Pokud buchta na povrchu více hnědne, přikryjeme ji včas alobalem (dříve než já :-D ).
Buchtu jsem pekla podle informací ze dvou zdrojů: Kudy kam a U nás na kopečku. Buchta byla dobrá, chutí připomíná žemlovku. Příště ji raději upeču podle Vlastičky s ořechy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání