Rozpis:
- 150 ml vlažného mléka
- 2 vejce
- 20 g droždí
- 400 g hladké mouky
- 50 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 3/4 lžičky soli
- 3 lžíce rozpuštěného másla
Náplň:
- 100 g cukru krystalu
- 1 lžíce mleté skořice
- 60 g rozpuštěného másla
- 3 - 4 nastrouhaná jablka
Postup:
V pekárně nebo robotem zaděláme z uvedených ingrediencí těsto, necháme vykynout a vyválíme obdélník cca 45 x 36 cm. Placku natřeme rozpuštěným máslem, posypeme skořicovým cukrem a podélně rozřízneme na 6 dílů. Jednotlivé díly skládáme na sebe a prokládáme strouhanými jablky. Jablka navrstvíme i na poslední díl, rozřežeme příčně na 6 dílků a naskládáme do máslem vymazané formy. Necháme cca půl hodiny kynout a upečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 40 minut. Pokud buchta na povrchu více hnědne, přikryjeme ji včas alobalem (dříve než já :-D ).
Buchtu jsem pekla podle informací ze dvou zdrojů: Kudy kam a U nás na kopečku. Buchta byla dobrá, chutí připomíná žemlovku. Příště ji raději upeču podle Vlastičky s ořechy.
Žádné komentáře:
Okomentovat