08 listopadu 2013

Květákový štrůdl

Rozpis:
  • 500 g listového těsta
  • 1 vejce na potření
  • salám nebo párek
  • sezamové semínko na posypání
  • mouka na podsypání těsta
Náplň:
  • 600 g květáku
  • 120 - 150 g mrkve
  • 1 cibule
  • 4 vejce
  • 100 ml smetany na vaření
  • 40 g másla
  • 3 rovné lžíce polohrubé mouky
Postup:
Květák a mrkev uvaříme ve slané vodě doměkka a necháme okapat. Na másle osmahneme pokrájenou cibuli a přidáme vidličkou jemně rozmačkaný květák a mrkev. Chvíli zarestujeme, zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou, osolíme, opepříme. Mícháme do ztuhnutí vajec a potom vmícháme mouku. Listové těsto rozdělíme na polovinu a z každé vyválíme obdélník. První plát potřeme zchladlou náplní a zavineme. Druhý plát také potřeme stejnou náplní, posypeme drobně nakrájeným salámem nebo vložíme párek a také zavineme. Na plechu s pečícím papírem potřeme vajíčkem a propícháme párátkem, aby mohla unikat pára. Posypeme sezamovým semínkem a můžeme ještě posypat pikantním kořením (Medvědí gril, Gurmám a pod.). Vložíme do trouby vyhřáté na 200 - 210°C a pečeme cca 20 minut dozlatava.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání