Rozpis:
- 500 g brokolice
- 2 vejce
- 100 g zakysané smetany
- sůl, pepř, muškátový oříšek
- 20 g másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 300 ml mléka
- 2 - 3 lžíce šťávy z citronu
- 6 plátků (nepředvařených) lasagní
- 100 g nivy
Postup:
Brokolici umyjeme, rozdělíme na růžičky, košťál nakrájíme a všechno vaříme v osolené vodě cca 10 minut. Necháme okapat a rozmačkáme najemno. Po zchladnutí vmícháme vejce a zakysanou smetanu. Ochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.
V kastrolku zpěníme mouku na másle, za stálého míchání zalijeme mlékem a necháme provařit. Osolíme, opepříme a vmícháme citronovou šťávu. Polovinu omáčky vlijeme do pekáčku, poklademe lasagněmi, navrch rozetřeme polovinu pyré z brokolice. Opět poklademe lasagněmi a na ně opět rozetřeme pyré. Nakonec dáme lasagně, které zalijeme zbytkem omáčky a posypeme strouhanou nebo rozdrobenou nivou. Zapékáme v troubě vyhřáté na 200°C cca 45 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat