16 listopadu 2013

Štrůdlkoláč

Rozpis:
  • 1/2 kg hladké mouky
  • 200 g cukru
  • 200 g másla (hery)
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • cca 60 ml mléka
  • citronová kůra
  • 1/2 lžičky soli
Postup:
Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme na polovinu a z každé vyválíme plát, nejlépe přímo na pečící fólii. Plát přendáme na plech, potřeme jablkovým džemem, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. Pokud dáme strouhaná jablka, podle chuti přisladíme. Přikryjeme druhým plátem těsta a propícháme vidličkou, aby mohla unikat pára. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C cca 30 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání