20 října 2013

Roláda s karamelovým krémem

Rozpis:
  • 5 vajec
  • 100 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 120 g polohrubé mouky
  • špetka soli
Krém:
  • 350 g zakysané smetany
  • 250 ml rostlinné šlehačky
  • 1/2 plechovky svařeného salka
  • 1 želatinový ztužovač za studena
Postup:
Z celých vajec s cukry a špetkou soli našleháme hustý krém a zlehka vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem nebo fólií, kterou jsme postříkali olejem ve spreji. Upečeme v troubě vyhřáté na 170°C dozlatava (nepřesušit!).
Do zakysané smetany vešleháme zkaramelizované salko, přidáme ušlehanou šlehačku a želatinový ztužovač za studena připravený podle návodu na obalu. Krém dobře promícháme a cca 2/3 krému rozetřeme na vychladlý piškotový plát. Roládu zavineme a potřeme na povrchu zbytkem krému. Necháme v chladničce vychladit.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání