Rozpis:
- 1,20 kg vepřové plece
- 2 velké cibule
- 4 lžíce sladké papriky
- 1/2 lžíce pálivé papriky
- sůl, pepř
- 50 g másla
- 3 lžíce oleje
- 2 - 3 lžíce hladké mouky
- 250 ml smetany 30%
Postup:
Na rozehřáítém másle a oleji osmahneme pokrájenou cibuli, vložíme na kostky nakrájené maso a orestujeme. Potom přidáme koření a sůl, krátce orestujeme a zalijeme vývarem nebo horkou vodou. Dusíme do změknutí masa a podle potřeby doléváme vodu. Ve studené vodě rozšleháme hladkou mouku, vlijeme do kastrolu s masem a cca 10 minut povaříme. Nakonec přidáme smetanu, krátce povaříme, dochutíme a podáváme.
Z tohoto množství je 6 - 8 porcí.
Žádné komentáře:
Okomentovat