12 srpna 2013

Vepřová plec na paprice

Rozpis:
  • 1,20 kg vepřové plece
  • 2 velké cibule
  • 4 lžíce sladké papriky
  • 1/2 lžíce pálivé papriky
  • sůl, pepř
  • 50 g másla
  • 3 lžíce oleje
  • 2 - 3 lžíce hladké mouky
  • 250 ml smetany 30%
Postup:
Na rozehřáítém másle a oleji osmahneme pokrájenou cibuli, vložíme na kostky nakrájené maso a orestujeme. Potom přidáme koření a sůl, krátce orestujeme a zalijeme vývarem nebo horkou vodou. Dusíme do změknutí masa a podle potřeby doléváme vodu. Ve studené vodě rozšleháme hladkou mouku, vlijeme do kastrolu s masem a cca 10 minut povaříme. Nakonec přidáme smetanu, krátce povaříme, dochutíme a podáváme.
Z tohoto množství je 6 - 8 porcí.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání