18 srpna 2013

Dort se srdíčky

Rozpis:
  • 6 vajec
  • 180 g cukru krupice
  • 240 g polohrubé mouky
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce vlažné vody
  • potahovací hmota
  • gelová barva
Pařížský máslový krém

Postup:
Bílky ušleháme dotuha, přidáme cukr a šleháme než se rozpustí. Potom postupně vešleháváme žloutky, vodu a olej. Nakonec ručně vmícháme mouku. Těsto nalijeme do vymazané a jemnou strouhankou vysypané dortové formy. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 - 170°C. Propečení vyzkoušíme špejlí. Upečený dort vyklopíme na mřížku. Vychladlý dvakrát prořízneme a plníme krémem. Trochu krému si necháme na potření korpusu pod potahovou hmotu. Před potažením dáme dort do chladničky vychladit. Krém děláme podle receptu v odkazu.
Potahovou hmotu rozválíme, potáhneme vychlazený dort a dozdobíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání