Rozpis:
- 150 g hladké mouky
- 250 g celozrnné mouky jemné
- 100 g chlebové mouky žitné tmavé
- 70 - 100 g semínek (slunečnice, sezam,...)
- 30 g droždí
- 3 lžíce oleje
- 400 ml vlažné vody
- 1 lžička soli
- 1 vrchovatá lžička kmínu
- mléko na potření před pečením
Postup:
Z uvedených ingrediencí zaděláme těsto, mírně posypeme moukou a necháme cca hodinu přikryté kynout. Těsto rozdělíme na 14 - 16 kousků, ze kterých vytvarujeme bulky. Necháme chvilku nakynout, ostrým nožem uděláme do bulky zářez a potřeme mlékem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 10 minut. Potom teplotu snížíme na 180°C a dopečeme 5 - 10 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat