25 dubna 2013

Husarské řezy

Rozpis:
  • 3 vejce
  • 100 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 lžíce vlažné vody
  • 2 lžíce oleje
  • 180 g polohrubé mouky
  • 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička citronové kůry
  • máslo na vymazání a strouhaný kokos na vysypání formy
Krém:
  • 1 l mléka
  • 3 jahodové pudinky
  • 120 g cukru krupice
  • 150 g másla
  • 1,5 balíčku BB sušenek
  • čokoládová poleva
Postup:
Celá vejce ušleháme s cukrem, olejem a vodou. Přidáme citronovou kůru, prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a promícháme. Těsto nalijeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech nebo pekáč. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 - 170°C cca 15 minut.
Z mléka si odlijeme cca 200 ml a rozmícháme v něm 3 jahodové nebo malinové pudinky. Zbytek mléka, cukr a máslo vložíme do kastrolu, když je máslo rozpuštěné a mléko se vaří, vlijeme mléko s pudinkovými prášky. Povaříme do zhoustnutí a nalijeme na vychladlý piškot. Poklademe BB sušenkami a po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou.
Inspirace: kuchařka Vaříme podle hvězd.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání