Rozpis:
- 500 g drůbežích jater
- 250 ml smetany 30%
- 4 vejce
- 20 g másla
- 1 střední cibule
- paštikové koření
- sůl
- 200 g anglické slaniny
- sádlo na vymazání pekáčku
- jemná strouhanka na vysypání
Postup:
Nejprve si na másle osmahneme nakrájenou cibuli do sklovita. Očištěná játra a zchladlou osmahnutou cibuli rozšleháme tyčovým mixerem. Přidáme vejce, šlehačku, koření, osolíme a opět rozšleháme.Tence krájenou slaninu pokrájíme na kousky a vmícháme do směsi. Potom ji vlijeme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku. Vložíme do kastrolu s vodou, pekáček přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni 30 - 40 minut ( můžeme také zapéct v troubě).
Žádné komentáře:
Okomentovat