02 března 2013

Domácí drůbeží paštika

Rozpis:
  • 500 g drůbežích jater
  • 250 ml smetany 30%
  • 4 vejce
  • 20 g másla
  • 1 střední cibule
  • paštikové koření
  • sůl
  • 200 g anglické slaniny
  • sádlo na vymazání pekáčku
  • jemná strouhanka na vysypání
Postup:
Nejprve si na másle osmahneme nakrájenou cibuli do sklovita. Očištěná játra a zchladlou osmahnutou cibuli rozšleháme tyčovým mixerem. Přidáme vejce, šlehačku, koření, osolíme a opět rozšleháme.Tence krájenou slaninu pokrájíme na kousky a vmícháme do směsi. Potom ji vlijeme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku. Vložíme do kastrolu s vodou, pekáček přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni 30 - 40 minut ( můžeme také zapéct v troubě).



Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání