06 ledna 2013

Mramorová bublanina s jahodami

Rozpis:
  • 3 vejce
  • 50 g másla
  • 120 g cukru
  • 180 g hladké mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 lžíce mléka
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžička citronové kůry
  • čerstvé nebo mražené jahody
Drobenka:
  • 50 g cukru krupice
  • 50 g polohrubé mouky
  • 30 g másla
Postup:
Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny a smícháme s tuhým sněhem z bílků. Lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva, mlékem a citronovou kůrou. Do poloviny těsta vmícháme kakao. Máslem vymazanou a přesátou strouhankou vysypanou formu naplníme střídavě těstem světlým a kakaovým. Poklademe jahodami a posypeme drobenkou. Pečeme v troubě vyhřáté na 160°C cca 45 minut.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání