Rozpis:
- 3 vejce
- 50 g másla
- 120 g cukru
- 180 g hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 lžíce mléka
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžička citronové kůry
- čerstvé nebo mražené jahody
Drobenka:
- 50 g cukru krupice
- 50 g polohrubé mouky
- 30 g másla
Postup:
Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny a smícháme s tuhým sněhem z bílků. Lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva, mlékem a citronovou kůrou. Do poloviny těsta vmícháme kakao. Máslem vymazanou a přesátou strouhankou vysypanou formu naplníme střídavě těstem světlým a kakaovým. Poklademe jahodami a posypeme drobenkou. Pečeme v troubě vyhřáté na 160°C cca 45 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat