06 prosince 2012

Sněhuláci z lineckého těsta

Rozpis:
  • 250 g hladké mouky

  • 130 g másla nebo hery
  • 80 g cukru moučky
  • 1 žloutek
  • 2 lžičky vanilkového cukru
  • citronová kůra
  • mouka na podsypání při vyvalování
Náplň:
  • 1 banánek v čokoládě (45 g)
  • 70 g strouhaných vlašských ořechů 
  • 1 - 2 lžičky vody
Zdobení:
  • bílá čokoládová poleva
  • trochu polevy Vitana v prášku
  • červené potravinářské barvivo
  • trochu tmavé čokolády
Postup:
Zaděláme těsto a vložíme do chladničky do druhého dne. Z odleželého těsta vyválíme plát 3 - 4 mm silný a vykrajujeme sněhuláky. Pečeme na plechu s pečícím papírem při teplotě cca 170°C.
Na náplň si nastrouháme nebo usekáme v elektrickém sekáčku banánek v čokoládě, vmícháme strouhané ořechy a podle potřeby zakápneme vodou.
Vychladlé sněhuláky slepíme náplní a necháme zatuhnout. Poléváme bílou čokoládovou polevou, klobouky a nos děláme cukrovou polevou obarvenou potravinářskou barvou a zbytek dozdobíme tmavou čokoládou.
Inspirace na náplň: Sladkosti - mírně upraveno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání