Rozpis:
- 250 g hladké mouky
- 130 g másla nebo hery
- 80 g cukru moučky
- 1 žloutek
- 2 lžičky vanilkového cukru
- citronová kůra
- mouka na podsypání při vyvalování
Náplň:
- 1 banánek v čokoládě (45 g)
- 70 g strouhaných vlašských ořechů
- 1 - 2 lžičky vody
Zdobení:
- bílá čokoládová poleva
- trochu polevy Vitana v prášku
- červené potravinářské barvivo
- trochu tmavé čokolády
Postup:
Zaděláme těsto a vložíme do chladničky do druhého dne. Z odleželého těsta vyválíme plát 3 - 4 mm silný a vykrajujeme sněhuláky. Pečeme na plechu s pečícím papírem při teplotě cca 170°C.
Na náplň si nastrouháme nebo usekáme v elektrickém sekáčku banánek v čokoládě, vmícháme strouhané ořechy a podle potřeby zakápneme vodou.
Vychladlé sněhuláky slepíme náplní a necháme zatuhnout. Poléváme bílou čokoládovou polevou, klobouky a nos děláme cukrovou polevou obarvenou potravinářskou barvou a zbytek dozdobíme tmavou čokoládou.
Inspirace na náplň: Sladkosti - mírně upraveno.
Žádné komentáře:
Okomentovat