Rozpis:
- 300 g hladké mouky
- 180 g másla nebo hery
- 90 g moučkového cukru
- 1/2 vanilkového cukru
- 3 žloutky
- citronová kůra
- 1 vrchovatá lžíce holandského kakaa
- marmeláda na slepování
Postup:
Z mouky, másla, cukrů, žloutků a citronové kůry vypracujeme těsto. Z něj oddělíme pětinu, do které vpracujeme kakao. Obě těsta zabalená do potravinářské fólie vložíme cca na půl hodiny do chladničky. Ze světlého těsta vyválíme plát cca 5 mm silný, z tmavého těsta silný pouze 3 mm. Z tmavého těsta nakrájíme tenké proužky, které položíme na světlý plát a válečkem je zatlačíme ("zaválíme"). Potom vykrajujeme hvězdičky a pečeme v troubě při teplotě 170 - 180°C. Z odkrojků těsta jsem vyválela plát a vykrajovala strakaté hvězdičky.
Zchladlé slepujeme marmeládou.
Inspirace: Proženy.cz
Žádné komentáře:
Okomentovat