09 prosince 2012

Jablka a hrušky

Rozpis:
  • 300 g hladké mouky
  • 110 g cukru moučky
  • 150 g hery nebo másla
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • citronová kůra
  • mouka na podsypání při vyvalování
  • pikantní marmeláda
  • cukrová poleva Vitana v prášku
  • potravinářské barvy
Postup:
Z mouky, hery, cukrů, vejce a lžičky citronové kůry vypracujeme hladké těsto. Zabalené do fólie vložíme nejméně na hodinu do chladničky. Z těsta vyválíme na pomoučněném vále cca 5 mm silný plát. Vykrájené tvary vložíme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 - 190°C. Vychladlé tvary slepíme marmeládou a necháme do druhého dne zatuhnout. Potíráme obarvenou cukrovou polevou, dozdobíme, necháme dobře zaschnout a potom teprve uložíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání