02 října 2012

Máčené tvarohové koláčky

Rozpis:
  • 500 g polohrubé mouky
  • 70 g cukru
  • 150 g rozpuštěného másla (hery)
  • 250 ml mléka
  • 2 žloutky
  • 30 g droždí
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžička soli
Náplň:
  • 250g tvarohu (kostka)
  • 80 - 100 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 žloutky
  • 1/2 lžičky citronové kůry
  • rozinky
Rozvar:
  • 100 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 100 ml rumu
  • mouka na podsypání těsta
  • moučkový cukr na posypání koláčků



Postup:
Z uvedených ingrediencí dobře vypracujeme ručně nebo za pomoci kuchyňského robotu těsto a dáme vykynout.
Zatím co nám těsto kyne, uděláme tvarohovou náplň. Tvaroh našleháme s cukry, žloutky, a citronovou kůrou. Nakonec vmícháme rozinky proprané horkou vodou.
Zkynuté těsto rozválíme a skleničkou o průměru 6 - 7 cm vykrajujeme kolečka. Do středu každého dáme lžičku tvarohové náplně a utvoříme kuličky, které rozložíme na plech s pečícím papírem. Nakynuté koláčky vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a cca 20 minut pečeme dozlatava.
Zatím, co se nám koláčky pečou, připravíme si rozvar. Máslo vloříme do kastrolku, přidáme cukr a zahříváme do rozpuštění cukru, přilijeme rum a zahřejeme k bodu varu.
Upečené ještě horké koláčky máčíme do rozvaru, vložíme na mřížku oschnout a pocukrujeme.
Inspirace: Sladkosti.net

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání