28 září 2012

Medové kytičky

Rozpis:
  • 500 g polohrubé mouky
  • 200 g tekutého medu
  • 300 g másla nebo hery
  • 2 žloutky
  • citronová kůra
  • špetka soli
  • zavařenina na plnění
Postup:
Z uvedených surovin zaděláme těsto, zabalíme do mikrotenové fólie a necháme rozležet (nejlépe přes noc). Z těsta vyválíme plát 2 - 3 mm silný, vykrajujeme kytičky a klademe na plech s pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na cca 170°C. Vychladlé kytičky slepujeme pikantní zavařeninou.

Formičku jsem zakoupila u vietnamského obchodníka.
Přikládám fotku. Pracuje se s ní obdobně jako s vykrajovátky na marcipán: vykrojí se těsto z plátu,
přenese na plech a pístem (středovým válečkem) vytlačí. Postup je velmi rychlý.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání