Rozpis:
- 500 g polohrubé mouky
- 200 g tekutého medu
- 300 g másla nebo hery
- 2 žloutky
- citronová kůra
- špetka soli
- zavařenina na plnění
Postup:
Z uvedených surovin zaděláme těsto, zabalíme do mikrotenové fólie a necháme rozležet (nejlépe přes noc). Z těsta vyválíme plát 2 - 3 mm silný, vykrajujeme kytičky a klademe na plech s pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na cca 170°C. Vychladlé kytičky slepujeme pikantní zavařeninou.
Formičku jsem zakoupila u vietnamského obchodníka.
Přikládám fotku. Pracuje se s ní obdobně jako s vykrajovátky na marcipán: vykrojí se těsto z plátu,
přenese na plech a pístem (středovým válečkem) vytlačí. Postup je velmi rychlý.
Žádné komentáře:
Okomentovat