12 října 2012

Houby ve sladkokyselém nálevu

Rozpis:
  • směs lesních hub
  • pokrájená cibule
Nálev:
  • 750 ml vody
  • 250 ml octa
  • 1 lžíce soli
  • 50 g cukru
  • 10 sacharinu
  • 1 lžíce hořčičného semínka
  • 1/3 lžíce koriandru
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 kuličky pepře
  • 2 bobkové listy

Postup:
Z uvedených ingrediencí svaříme nálev, necháme vychladnout a přecedíme.
Očištěné, vyprané houby nakrájíme na větší kousky a povaříme 2 - 3 minuty. Scedíme a dobře propláchneme vodou. Pokrájenou cibuli vložíme do vařící vody cca na 1 minutu. Také propláchneme studenou vodou a potom ji smícháme s povařenými houbami. Směsí plníme zavařovací sklenice, zalijeme nálevem, uzavřeme víčky a zaváříme při 90 - 100°C cca 1/2 hodiny.
Pokud nám nálev zbyde, uchováme ho v uzavřené láhvi pro příští použití.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání