22 srpna 2012

Marmeláda z rajčat

Rozpis:
  • 2 kg rajčat
  • 80 dkg cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • 100 ml rumu
  • 2 Gelfixy 3:1
  • vrchovatá lžička kyseliny citronové
Postup:
Dobře vyzrálá dužnatá rajčata omyjeme, necháme oschnout a nakrájíme na větší kusy. Vložíme do kastrolu a za občasného zamíchání rozvaříme. Rozvařenou hmotu umixujeme a propasírujeme přes husté síto. Vlijeme do čistého kastrolu, přidáme Gelfix rozmíchaný ve cca 4 lžících cukru a povaříme cca 2 minuty. Přisypeme zbytek cukru a za občasného zamíchání vaříme dalších 5 - 7 minut. Odstavíme z plotýnky, vmícháme vanilkové cukry, kyselinu citronovou a rum. Plníme horké do nahřátých skleniček, uzavřeme víčkem a skleničky obrátíme dnem nahoru.
Marmeláda je chuťově podobná meruňkové, dělám ji řadu let a mohu ji doporučit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání