Rozpis:
- 2 kg rajčat
- 80 dkg cukru
- 2 vanilkové cukry
- 100 ml rumu
- 2 Gelfixy 3:1
- vrchovatá lžička kyseliny citronové
Postup:
Dobře vyzrálá dužnatá rajčata omyjeme, necháme oschnout a nakrájíme na větší kusy. Vložíme do kastrolu a za občasného zamíchání rozvaříme. Rozvařenou hmotu umixujeme a propasírujeme přes husté síto. Vlijeme do čistého kastrolu, přidáme Gelfix rozmíchaný ve cca 4 lžících cukru a povaříme cca 2 minuty. Přisypeme zbytek cukru a za občasného zamíchání vaříme dalších 5 - 7 minut. Odstavíme z plotýnky, vmícháme vanilkové cukry, kyselinu citronovou a rum. Plníme horké do nahřátých skleniček, uzavřeme víčkem a skleničky obrátíme dnem nahoru.
Marmeláda je chuťově podobná meruňkové, dělám ji řadu let a mohu ji doporučit.
Žádné komentáře:
Okomentovat