12 července 2012

Croissantové koláče

Rozpis:
  • 500 g polohrubé mouky
  • 70 g cukru
  • 150 g hery (rozehřáté)
  • 100 g másla
  • 220 - 250 ml mléka
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
  • 30 g droždí
  • citronová kůra
Náplň:
  • 1 tvaroh (kostku)
  • 350 ml mléka
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 100 - 120 g cukru
Postup:
Z uvedených ingrediencí mimo másla zaděláme ručně nebo v pekárně těsto a necháme vykynout.
Než nám těsto zkyne, uděláme si náplň. Uvaříme sladký pudink a po vychladnutí vešleháme do ušlehaného tvarohu.
Zkynuté těsto rozdělíme na 3 díly, z každého vyválíme obdélník cca 30 x 25 cm. Vyválené těsto potřeme rozpuštěným vychladlým máslem a stočíme do roládky. Roládku rozřežeme na 6 dílů po pěti cm, přendáme řeznou plochou na plech s pečícím papírem nebo folií a rukou zploštíme. Potřeme opět máslem, dáme tvarohovou náplň, půlku meruňky a navrch drobenku. Stejně pokračujeme u zbývajících dvou dílů těsta. Necháme opět chvíli nakynout. Upečeme v troubě vytřáté na cca 160 °C.
Inspirace: Recepty babičky Aničky - upraveno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání