05 května 2012

Dvoubarevná buchta

Rozpis:
  • 5 vajec
  • 250 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 g polohrubé mouky
  • 100 ml oleje
  • 100 ml vlažné vody
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 - 3 lžíce kakaa
  • 1 l mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • cukr podle chuti
  • 200 g zakysané smetany
  • kakaové granko
Postup:
Šleháme žloutky s cukry a postupně přiléváme vlažnou vodu. Vmícháme olej a mouku s práškem do pečiva. Polovinu těsta vlijeme na vymazaný vysypaný hluboký plech (pekáč). Do druhé poloviny vmícháme kakao a nalijeme do pekáče na světlé těsto, na tuto vrstvu rozložíme lžící horký klasicky uvařený oslazený pudink. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 25 - 30 minut. Po vytažení z trouby potřeme buchtu zakysanou smetanou a posypeme grankem. Necháme vychladnout a vložíme do chladničky ztuhnout.
Inspirace z internetové pošty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání