24 března 2012

Pudinkové řezy s karamelovou šlehačkou.


Rozpis:
  • 1 listové těsto (500 g)
  • 1 l mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 50 g polohrubé mouky
  • 50 g másla
  • 150 g cukru
  • 250 ml šlehačky
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 3 lžíce karamelové šlehačky
Postup:
Z listového těsta vyválíme dva pláty, vložíme na plech, vidličkou propícháme a upečeme.
Uvaříme pudink z mléka, másla, cukru, pudinkových prášků a polohrubé mouky. Horký pudink rozetřeme na vychladlý plát listového těsta a necháme vychladnout. Druhý upečený plát těsta rozkrájíme pilkovým nožem na dílky. Šlehačku se ztužovačem ušleháme do husta, přidáme karamelovou šlehačku a krátce prošleháme. Šlehačku natřeme na studený pudink, narovnáme nakrájené dílky a podle nich nakrájíme řezy.
Necháme v ledničce vychladit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání