09 února 2012

Filé v pikantním obalu

Rozpis:
  • 4 porce rybího filé
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • 3 lžíce hořčice
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce strouhané cibule
  • 1 lžíce koření Adamova žebra
  • olej na smažení
Postup:
Nejprve si uděláme pikantní směs. Smícháme hořčici, citronovou šťávu, olej, jemně strouhanou cibuli a koření. Mírně povolené filé otřeme dosucha, osolíme, obalíme v hladké mouce, potřeme pikantní směsí a obalíme ve strouhance. Vložíme do horkého oleje a osmažíme.
Příloha: různě upravené brambory, chleba nebo pečivo a zeleninový salát.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání