04 února 2012

Buflery - cukrářské piškoty

Rozpis:
  • 320 g bílků
  • 120 g cukru krupice
  • 150 g žloutků
  • 40 ml vody
  • 150 g polohrubé mouky
  • 2 vanilkové pudinky (celkem 76 g)
  • špetka soli
Postup:
Bílky vyšleháme s polovinou cukru a špetkou soli na tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s druhou polovinou cukru a postupně přidáváme vodu. Do žloutkové hmoty přimícháme střídavě mouku s pudinkovým práškem a ušlehaný sníh. Z promíchaného těsta pomocí cukrářského sáčku s větší trubičkou děláme na plech s pečícím papírem kolečka. Na rub pečícího papíru pomocí formičky si nakreslíme kolečka (já jsem dělala kolečka o průměru 5 cm), docílíme tak stejně velkých tvarů. Pečeme v troubě vyhřáté na cca 180°C po dobu 10 - 15 mimut.
Buflety používáme jako spodek pod špičky, indiánky nebo na výrobu jiných moučníků.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání