13 ledna 2012

Mexické chilli

Rozpis:
  • 400 g hovězího masa
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 - 3 lžičky chilli omáčky
  • 2 - 3 stroužky česneku
  • 1 lžička cukru
  • oregano, sůl, pepř
  • 150 ml kečupu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 konzerva Mexiko Bonduelle
  • strouhaný sýr na ozdobu
Postup:
Libové hovězí maso (nejlépe zadní) umeleme a orestujeme. Okořeníme, přidáme cukr, česnek a mouku. Po krátkém orestování přidáme loupaná rajčata se šťávou a šťávu z konzervy Mexiko, dusíme ještě asi 25 minut. Přidáme kečup, zeleninu z konzervy a povaříme 3 - 5 minut.
Podáváme s rýží a ozdobíme sýrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání