01 prosince 2011

Ruské ořechy

Rozpis:
  • 600 g hladké mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 250 g hery
  • 2 velká vejce
  • 1 rovná lžička sody
  • 1 lžička octa
  • 1 neplná lžička soli
Náplň:
  • 250 g másla
  • 1 salko svařené
Postup:
Ušleháme vejce, sůl a moučkový cukr do husté pěny. Vešleháme rozpuštěnou vychladlou heru. Sodu si nasypeme na lžíci, zakapeme ji octem a vlijeme do těsta. Nakonec vmícháme mouku. Těsto dobře prošleháme šlehačem. Formu na ruské ořechy vytřeme ubrouskem namočeným v oleji. Formu dáme na plotýnku sporáku nahřát a vložíme kousky těsta. Uzavřeme a opékáme cca minutu, otočíme a opečeme z druhé strany. Stav upečení musíme zkontrolovat mírným nadzvednutím víka formy. Doba je závislá na teplotě formy při opékání. Upečené vyklopíme na tác a pokračujeme do spořebování těsta. Vychladlé půlky ořechů slepujeme krémem vyšlehaným z másla a svařeného salka. Použila jsem Salko karamel. Je husté a hotové - nemusí se svářet.
Inspirace: internet - více zdrojů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání