14 prosince 2011

Linecké stromečky

Rozpis:
  • 300 g hladké mouky
  • 200 g hery
  • 100 g cukru moučky
  • 2 malé žloutky
  • 1/2 vanilkového cukru
  • citronová kůra
Postup:
Z uvedených ingrediencí zaděláme těsto a necháme nejlépe do druhého dne odležet. Po vyndání z chladničky ho necháme chvilku povolit. Z vyváleného plátu (cca 3 mm silného) vykrajujeme formičkou stromečky a klademe na plech s pečícím papírem. Upečeme v troubě vyhřáté na 180°C.
Zchladlé stromečky slepujeme marmeládou nebo různě ochuceným krémem ze šlehačky. Potřeme citronovou polevou Vitana, kterou obarvíme zelenou potravinářskou barvou a posypeme cukrovým máčkem. Před uložením necháme zaschnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání