Rozpis:
- 1 l mléka
- 3 vanilkové pudinkové prášky
- 1 čokoláda na vaření
- 500 ml smetany ke šlehání
- 250 ml zakysané smetany
- cukr
- želatinový ztužovač za studena
- piškoty
- koka sušenky
Postup:
Dortovou formu o průměru 28 cm vyložíme folií a dno poklademe vrstvou piškot. Z mléka,
pudinkových prášků, čokolády a cukru uvaříme pudink. Polovinu horkého pudinku nalijeme na piškoty, dáme opět vrstvu piškot a nakonec zbytek pudinku. Ušleháme šlehačku, vmícháme zakysanou smetanu, podle chuti osladíme moučkovým cukrem a nakonec přidáme želatinový ztužovač připravený podle návodu na obalu. Dáme část krému na vychladlý pudink v dortové formě, poklademe koka sušenkami, přikryjeme zbytkem krému a dort dozdobíme. Vložíme do chladničky ztuhnout. Koka sušenky jsem použila pro barevnost, můžeme je vynechat nebo nahradit jinými tmavými sušenkami.
Žádné komentáře:
Okomentovat