- 150 - 200 g lišek
- 30 g másla
- 1 - 2 stroužky česneku
- 1 vrchovatá lžička hladké mouky
- 100 ml smetany
- petrželka
- sůl, pepř
- 2 kuřecí prsní řízky
- koření Medvědí gril
- olej
Postup:
Silnější kuřecí plátky okořeníme, zakápneme cca 3 lžícemi oleje a necháme odležet 1 - 2 hodiny.
Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme drobně posekané stroužky česneku a pouze krátce orestujeme. Vložíme pokrájené lišky (tentokrát jsem dala mražené), opět krátce orestujeme, osolíme, opepříme, podlijeme nepatrně vodou a dusíme. Když jsou houby téměř měkké, přidáme mouku rozmíchanou ve smetaně a povaříme. Nakonec přidáme pokrájenou petrželku.
Na pánvi osmažíme odleželý kuřecí plátek, vložíme na talíř s přílohou (např. těstoviny), přidáme dušené lišky a dozdobíme zeleninovou oblohou podle vlastní fantazie.
Množství: 2 porce
Žádné komentáře:
Okomentovat