29 prosince 2011

Dušené lišky s kuřecím plátkem


Rozpis:
  • 150 - 200 g lišek
  • 30 g másla
  • 1 - 2 stroužky česneku
  • 1 vrchovatá lžička hladké mouky
  • 100 ml smetany
  • petrželka
  • sůl, pepř
  • 2 kuřecí prsní řízky
  • koření Medvědí gril
  • olej
Postup:
Silnější kuřecí plátky okořeníme, zakápneme cca 3 lžícemi oleje a necháme odležet 1 - 2 hodiny.
Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme drobně posekané stroužky česneku a pouze krátce orestujeme. Vložíme pokrájené lišky (tentokrát jsem dala mražené), opět krátce orestujeme, osolíme, opepříme, podlijeme nepatrně vodou a dusíme. Když jsou houby téměř měkké, přidáme mouku rozmíchanou ve smetaně a povaříme. Nakonec přidáme pokrájenou petrželku.
Na pánvi osmažíme odleželý kuřecí plátek, vložíme na talíř s přílohou (např. těstoviny), přidáme dušené lišky a dozdobíme zeleninovou oblohou podle vlastní fantazie.
Množství: 2 porce

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání