Rozpis:
- 4 vejce
- 4 lžíce teplé vody
- cukr krupice
- hladká mouka
Krém:
- 200 g tvarohu ve vaničce
- 200 g zakysané smetany
- 250 g svařeného Salka
- 1 želatinový ztužovač za studena
- 75 ml vody
Na potření:
- 300 ml šlehačky
- ztužovač šlehačky
Postup:
Odvážíme vejce se skořápkou a navážíme si stejné množství cukru a mouky. Šleháme cukr se žloutky a postupně přišleháváme vodu. Do husté pěny přišleháme mouku a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a při teplotě 190°C upečeme.
Na krém ušleháme tvaroh, zakysanku a salko. Pokud chceme sladší krém, přidáme moučkový cukr (nedoslazovala jsem - je sladší piškot). Do misky si dáme vodu a v ní šleháme metličkou cca půl minuty želatinový ztužovač. Přišleháme cca 1/4 krému a nakonec smícháme se zbytkem krému.
Po vychladnutí z piškotového plátu stáhneme pečící papír a potřeme krémem.Necháme ztuhnout v chladnu a navrch natřeme šlehačku ušlehanou se ztužovačem.
Žádné komentáře:
Okomentovat