08 října 2011

Salko řezy

Rozpis:
  • 4 vejce
  • 4 lžíce teplé vody
  • cukr krupice
  • hladká mouka
Krém:
  • 200 g tvarohu ve vaničce
  • 200 g zakysané smetany
  • 250 g svařeného Salka
  • 1 želatinový ztužovač za studena
  • 75 ml vody
Na potření:
  • 300 ml šlehačky
  • ztužovač šlehačky
Postup:
Odvážíme vejce se skořápkou a navážíme si stejné množství cukru a mouky. Šleháme cukr se žloutky a postupně přišleháváme vodu. Do husté pěny přišleháme mouku a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a při teplotě 190°C upečeme.
Na krém ušleháme tvaroh, zakysanku a salko. Pokud chceme sladší krém, přidáme moučkový cukr (nedoslazovala jsem - je sladší piškot). Do misky si dáme vodu a v ní šleháme metličkou cca půl minuty želatinový ztužovač. Přišleháme cca 1/4 krému a nakonec smícháme se zbytkem krému.
Po vychladnutí z piškotového plátu stáhneme pečící papír a potřeme krémem.Necháme ztuhnout v chladnu a navrch natřeme šlehačku ušlehanou se ztužovačem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání