Rozpis:
- 400g mletého masa
- 1 vejce
- 1cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř, mletý kmín, majoránka
- 1 rohlík
- 100 ml mléka
- strouhanka na zahuštění a obalení
- 4 vařená vejce
Postup:
Mleté hovězí a vepřové maso vložíme do mísy, přidáme pokrájenou cibuli, lisovaný česnek, vejce, rohlík namočený v mléce, sůl a koření. Zahustíme podle potřeby strouhankou. Propracovanou směs rozdělíme na 4 díly, ze kterých utvoříme pláty. Do nich zabalíme natvrdo vařená oloupaná vejce, obalíme ve strouhance a prudce opečeme ze všech stran na oleji. Potom je vložíme do zapékací misky, podlijeme několika lžícemi vody a pečeme cca 20 - 30 minut v troubě vyhřáté na 180°C.
Žádné komentáře:
Okomentovat