29 října 2011

Pštrosí vejce

Rozpis:
  • 400g mletého masa
  • 1 vejce
  • 1cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř, mletý kmín, majoránka
  • 1 rohlík
  • 100 ml mléka
  • strouhanka na zahuštění a obalení
  • 4 vařená vejce
Postup:
Mleté hovězí a vepřové maso vložíme do mísy, přidáme pokrájenou cibuli, lisovaný česnek, vejce, rohlík namočený v mléce, sůl a koření. Zahustíme podle potřeby strouhankou. Propracovanou směs rozdělíme na 4 díly, ze kterých utvoříme pláty. Do nich zabalíme natvrdo vařená oloupaná vejce, obalíme ve strouhance a prudce opečeme ze všech stran na oleji. Potom je vložíme do zapékací misky, podlijeme několika lžícemi vody a pečeme cca 20 - 30 minut v troubě vyhřáté na 180°C.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání