13 října 2011

Kynutý koláč s hruškovými povidly

Rozpis:
  • 450 g polohrubé mouky
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 6 lžíc rozehřáté vlažné hery
  • 1/2 kostky droždí
  • 2 žloutky
  • 1 lžička soli
  • 250 ml vlažného mléka
  • citronová kůra
  • hrušková povidla
  • drobenka
Postup:
Do mísy smícháme mouku se solí, nasypeme cukr a na ten rozdrobíme droždí a zalijeme troškou vlažného mléka. Po zkynutí kvásku přidáme žloutky, vlažnou heru, citronovou kůru, dolijeme zbytek mléka a vypracujeme těsto. Po zkynutí na teplém místě těsto rozložíme na pomaštěný plech, potřeme okraje tukem, dáme povidla a posypeme drobenkou. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 - 190°C.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání