19 července 2011

Povidloně

Rozpis:
  • 400 ml vody
  • 150 g hery
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1/3 lžičky soli
  • 6 vajec
Krém:
  • 3 tvarohy ve vaničce
  • 250 g zakysané smetany
  • cukr (podle chuti)
  • 2 ztužovače šlehačky
  • 2 šlehačky
  • 1/4 l hrnek povidel s rumem
Postup:
Do kastrolu nalijeme vodu, přidáme heru, osolíme a uvedeme do varu. Za stálého míchání přisypáváme mouku, vzniklé těsto se nesmí chytat na vařečku ani kastrol a musí být hladké. Do vychladlého těsta postupně zašleháváme vejce - řádně promícháme. Těsto vložíme do pytlíku s větší trubičkou a na plech s pečícím papírem uděláme bochánky. Děláme je dále od sebe - nabydou. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C cca 20 minut, během pečení troubu neotvíráme.
Na krém si ušleháme tvarohy se zakysankou (dávám z Lidlu - je hustá), podle chuti osladíme. Cukru dávám trochu, povidla jsou sladká. Ušleháme šlehačky se ztužovačem a zvolna je zamícháme do krému. Rozřízneme vychladlé bochánky a spodní díl potřeme povidly s rumem. Na povidla naneseme pytlíkem krém a přiklopíme vrchní díl. Dáme do ledničky vychladit a před podáváním pocukrujeme. Místo bochánků můžeme těsto nanést na dva plechy s pečícím papírem a udělat stejným způsobem řezy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...