- 400 ml vody
- 150 g hery
- 250 g polohrubé mouky
- 1/3 lžičky soli
- 6 vajec
Krém:
- 3 tvarohy ve vaničce
- 250 g zakysané smetany
- cukr (podle chuti)
- 2 ztužovače šlehačky
- 2 šlehačky
- 1/4 l hrnek povidel s rumem
Postup:
Do kastrolu nalijeme vodu, přidáme heru, osolíme a uvedeme do varu. Za stálého míchání přisypáváme mouku, vzniklé těsto se nesmí chytat na vařečku ani kastrol a musí být hladké. Do vychladlého těsta postupně zašleháváme vejce - řádně promícháme. Těsto vložíme do pytlíku s větší trubičkou a na plech s pečícím papírem uděláme bochánky. Děláme je dále od sebe - nabydou. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C cca 20 minut, během pečení troubu neotvíráme.
Na krém si ušleháme tvarohy se zakysankou (dávám z Lidlu - je hustá), podle chuti osladíme. Cukru dávám trochu, povidla jsou sladká. Ušleháme šlehačky se ztužovačem a zvolna je zamícháme do krému. Rozřízneme vychladlé bochánky a spodní díl potřeme povidly s rumem. Na povidla naneseme pytlíkem krém a přiklopíme vrchní díl. Dáme do ledničky vychladit a před podáváním pocukrujeme. Místo bochánků můžeme těsto nanést na dva plechy s pečícím papírem a udělat stejným způsobem řezy.
Žádné komentáře:
Okomentovat