Rozpis:
- 6 vajec
- 200 g cukru krupice
- 80 g polohrubé mouky
- 3 jahodové pudinky
- 1/2 prášku do pečiva
- 5 lžic teplé vody
Krém:
- 250 g másla
- 150 - 200 g cukru
- 500 ml mléka
- 2 vanilkové pudinky
Poleva:
- 150 g čokolády va vaření
- 300 g zakysané smetany (husté)
piškoty
ovocný sirup
jahodový džem
Postup:
Žloutky šleháme s cukrem a po lžících přidáváme teplou vodu.Smícháme mouku, pudink, prášek do pečiva a vešleháme do našlehané hmoty, nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C. Z mléka a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink. Vychladlý vešleháme do změklého másla. Zchladlý piškot potřeme jahodovým džemem. Ovocný sirup naředíme mírně vodou a můžeme přidat i rum. Piškoty namáčíme a pokládáme na jahodový džem. Na piškoty rozetřeme krém a vložíme do chladničky ztuhnout. Čokoládu vložíme do misky a rozehřejeme v mikrovlnce nebo ve vodní lázni. Do vlažné čokolády vmícháme zakysanou smetanu. Vzniklou polevu potřeme na krém a opět vložíme do chladničky ztuhnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat