26 června 2011

Řezy pro mlsné jazýčky

Rozpis:
  • 150 g cukru krupice
  • 150 g polohrubé mouky
  • 4 vejce
Krém pudinkový:
  • 700 g jahodového oslazeného protlaku
  • 200 ml vody
  • 2 jahodové pudinky
Krém jogurtový:
  • 500 ml bílého jogurtu
  • 200 g zakysané smetany
  • 300 ml šlehačky
  • 100 g moučkového cukru
  • 9 plátků želatiny
Postup:
Ušleháme celá vejce s cukrem do husté pěny a vmícháme polohrubou mouku. Těsto rozetřeme na hluboký plech, vymazaný a vysypaný přesátou strouhankou. Upečeme v troubě vyhřáté na cca 190°C. Rozmixované, oslazené jahody (může být i rozmražený jahodový protlak) dáme do kastrolu, přilijeme vodu, přidáme a dobře rozmícháme jahodové pudinky. Uvaříme hustý pudink, ještě horký rozetřeme na vychladlý piškot.
Připravíme si želatinu podle návodu. Smícháme bílý jogurt, zakysanku, cukr a ušlehanou smetanu. Namočenou želatinu zahřejeme na plotýnce do rozpuštění, nesmí se vařit. Do rozpuštěné želatiny vmícháme trochu krému a ihned zamícháme do zbývajícího krému. Krém rozetřeme na vychladlý pudinkový krém a vložíme do chladničky na 1 - 2 hodiny ztuhnout. Krájíme a zdobíme podle fantazie.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...