Rozpis:
- 150 g cukru krupice
- 150 g polohrubé mouky
- 4 vejce
Krém pudinkový:
- 700 g jahodového oslazeného protlaku
- 200 ml vody
- 2 jahodové pudinky
Krém jogurtový:
- 500 ml bílého jogurtu
- 200 g zakysané smetany
- 300 ml šlehačky
- 100 g moučkového cukru
- 9 plátků želatiny
Postup:
Ušleháme celá vejce s cukrem do husté pěny a vmícháme polohrubou mouku. Těsto rozetřeme na hluboký plech, vymazaný a vysypaný přesátou strouhankou. Upečeme v troubě vyhřáté na cca 190°C. Rozmixované, oslazené jahody (může být i rozmražený jahodový protlak) dáme do kastrolu, přilijeme vodu, přidáme a dobře rozmícháme jahodové pudinky. Uvaříme hustý pudink, ještě horký rozetřeme na vychladlý piškot.
Připravíme si želatinu podle návodu. Smícháme bílý jogurt, zakysanku, cukr a ušlehanou smetanu. Namočenou želatinu zahřejeme na plotýnce do rozpuštění, nesmí se vařit. Do rozpuštěné želatiny vmícháme trochu krému a ihned zamícháme do zbývajícího krému. Krém rozetřeme na vychladlý pudinkový krém a vložíme do chladničky na 1 - 2 hodiny ztuhnout. Krájíme a zdobíme podle fantazie.
Žádné komentáře:
Okomentovat