26 června 2011

Celozrnné dalamánky


Rozpis:

  • 250 g žitné mouky
  • 300 g hladké mouky
  • 100 g zrníček
  • 400 ml vlažné vody
  • 1/2 kostky droždí
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky drceného kmínu
Postup:
Nejprve si uděláme kvásek z části vody, droždí a lžičky cukru. Promícháme mouky, zrníčka ( ovesné vločky, slunečnicová, lněná a sezamová semímka) kmín a sůl. Přidáme kvásek, dolijeme zbytek vody a zaděláme těsto. Dobře vypracované necháme vykynout. Potom těsto přendáme na vál a rozdělíme na 14 dílků, ze kterých uděláme tenké bochánky. Přesuneme na dva plechy s pečícím papírem a necháme cca 20 minut nakynout na teplém místě. Před vložením do trouby potřeme dalamánky mírně slanou vodou. Pečeme v troubě vyhřáté na cca 190°C 15 - 20 minut. Po upečení opět potřeme slanou vodou a necháme vychladnout na mřížce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání