Rozpis:
- 250 g žitné mouky
- 300 g hladké mouky
- 100 g zrníček
- 400 ml vlažné vody
- 1/2 kostky droždí
- 1 lžička cukru
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky drceného kmínu
Postup:
Nejprve si uděláme kvásek z části vody, droždí a lžičky cukru. Promícháme mouky, zrníčka ( ovesné vločky, slunečnicová, lněná a sezamová semímka) kmín a sůl. Přidáme kvásek, dolijeme zbytek vody a zaděláme těsto. Dobře vypracované necháme vykynout. Potom těsto přendáme na vál a rozdělíme na 14 dílků, ze kterých uděláme tenké bochánky. Přesuneme na dva plechy s pečícím papírem a necháme cca 20 minut nakynout na teplém místě. Před vložením do trouby potřeme dalamánky mírně slanou vodou. Pečeme v troubě vyhřáté na cca 190°C 15 - 20 minut. Po upečení opět potřeme slanou vodou a necháme vychladnout na mřížce.
Žádné komentáře:
Okomentovat