02 března 2011

Švarcvaldská roláda

Rozpis:
  • 4 vejce
  • 100 g cukru krupice
  • 80 g polohrubé mouky
  • 20 g kakaa
Náplň:
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 30 g ztužovače za studena
  • 40 ml studené vody
Džem:
  • 100 g višňového džemu
  • 100 g višní v rumu
  • 1 vrchovatá lžička ztužovače za studena
  • 1 lžíce vody
Postup:
Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny a zvolna vmícháme prosátou mouku s kakaem. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem, vložíme do trouby vyhřáté na 190 - 200°C a upečeme. Upečený plát položíme na utěrku posypanou moučkovým cukrem (papírem navrch), stočíme a necháme vychladnout. Višňový džem smícháme s dobře okapanými rumovými višněmi (můžeme použít pouze džem), přidáme ztužovač rozšlehaný v trošce vody a rozmícháme. Do ušlehané smetany vmícháme ztužovač rozšlehaný ve vodě. Piškotový plát rozbalíme, sejmeme papír, potřeme smetanou (trochu si necháme navrch) a do kraje, který bude zavinut do středu, dáme džem, zarolujeme, potřeme zbylou šlehačkou a postrouháme čokoládou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání