13 března 2011

Krémová roláda

Rozpis:
  • 5 vajec
  • 150 g cukru
  • 150 g polohrubé mouky
  • 2 lžíce oleje
  • špetka prášku do pečiva
Krém:
  • 300 ml mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 máslo
  • cukr podle chuti
Postup:
Ušleháme bílky, postupně zašleháváme cukr, žloutky, olej a nakonec mouku s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 - 190°C. Teplou roládu stočíme a necháme vychladnout.
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink. Utřeme máslo s cukrem, postupně přišleháme vychladlý pudink a krém dobře našleháme.
Zchladlý piškotový plát rozmotáme, sejmeme pečící papír, potřeme náplní a stočíme. Pokud chceme roládu potřít i na povrchu, část krému si necháme. Můžeme posypat strouhanými ořechy nebo jinak dozdobit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání