19 února 2011

Tulipán

Rozpis:

  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 3/4 hrnku cukru krupice
  • 4 vejce
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce vody
  • 1 vanilkový cukr
  • citronová kůra
  • 2 lžičky prášku do pečiva (necelé)
  • 2 lžíce kakaa
  • 3 lžíce mletého máku
  • tuk na vymazání formy
  • strouhanka na vysypání formy
Postup:
Utřeme žloutky, olej, cukry a citronovou kůru. Přidáme teplou vodu a mouku s práškem do pečiva, nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto rozdělíme na tři díly. Do prvního dílu přimícháme 3 rovné lžíce mletého máku a těsto vložíme do vymazané a strouhankou vysypané formy srnčího hřbetu. Do druhého dílu přimícháme 2 lžíce kakaa a dáme do formy na první těsto. Navrch přidáme třetí díl těsta. Pečeme ve vyhřáté troubě nejprve při teplotě 190°C a potom dopékáme při teplotě 160°C.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání