10 února 2011

Šneci se skořicí

Rozpis:
  • 300 g polohrubé mouky
    Šneci se skořicí
  • 20 g cukru
  • 1/2 balíčku vanilkového cukru
  • 50 g změklé hery
  • 1 žloutek
  • 150 ml mléka
  • 1/3 kostky droždí
  • citronová kůra
  • 1/4 lžičky soli
Náplň:
  • 100 - 150 g cukru krupice nebo krystalu
  • 1/3 lžičky skořice
  • 50 g másla
Postup:
Z vlažného mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Zkynutý kvásek dáme do mouky, přidáme ostatní ingredience a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Zkynuté těsto rozválíme na mírně pomoučněném vále na obdélník 60 x 30 cm, potřeme vlažným rozpuštěným máslem a posypeme cukrem se skořicí (množství cukru podle chuti). Obdélník rozkrojíme podélně. Vzniklé pruhy (15 x 60 cm) stočíme do rolky. Krájíme na cca 2 cm proužky, klademe řeznou stranou na plech s pečícím papírem a rukou nahrbíme. Necháme opět nakynout, vložíme do trouby vyhřáté cca 200°C a pečeme 12 - 15 minut. Vychladlé šneky můžeme pilkovým nožem překrojit. Na promazání použijeme ochucená švestková nebo jablková povidla.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání