20 února 2011

Kynuté koláčky s rumem

Rozpis:
  • 600 g hladké mouky
  • 100 g cukru krupice
  • 200 ml oleje
  • 250 ml mléka
  • 3 žloutky
  • 1 kostka droždí
  • 3 lžíce rumu
  • 1 lžička soli
  • strouhaná citronová kůra
  • 1 vejce na potření koláčků
  • náplně podle chuti
  • drobenka

Postup:
Nejprve si uděláme kvásek z části vlažného mléka, trošky cukru a kostky droždí. V míse smícháme mouku, cukr, sůl. Přidáme žloutky, olej, rum, citronovou kůru, zkynutý kvásek a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Necháme cca hodinu nakynout. Zkynuté těsto krájíme na kousky, ze kterých děláme kuličky a ty na pomoučněném vále rozmáčkneme na placičky. Přendáme na plech s pečícím papírem a pomocí pomoučněného dna skleničky vymáčkneme důlek. Okraje koláčků potřeme rozšlehaným vejcem, naplníme náplní a posypeme drobenkou. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 - 180°C.
Inspirace: Dortománie

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání