16 prosince 2010

Pařížský máslový krém

Rozpis:
  • 3 vejce
  • 150 g cukru krupice
  • 2 lžíce kakaa
  • 250 g másla
  • rum
Postup:
Vejce šleháme s krupicovým cukrem ve vodní lázni. Voda se musí vařit, vejce se musí prohřát a být horká. Šleháme šlehačem na nejnižší obrátky cca 5 minut. Přidáme prosáté kakao a šleháme dalších 5 minut. Vyjmeme z vodní lázně a ještě chvíli šleháme. Necháme zchladnout za občasného zamíchání. Povolené máslo ušleháme a zašleháme vychladlou pěnu - obojí musí mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil. Nakonec přidáme podle chuti rum.


Při dodržení správného postupu je krém hustý a drží i na obrácené lžíci - viz foto.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání