19 prosince 2010

Marokánky

Rozpis:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 40 g hladké mouky
  • 160 g cukru krupice
  • 160 g ořechů
  • 100 g kandovaného ovoce
  • 60 g rozinek
Na potírání:
  • 100 g čokolády na vaření
  • 50 g tuku (100%)

Postup:
Ze šlehačky, mouky a cukru si uvaříme kaši. Do zcela vychladlé kaše vmícháme posekané ořechy ( přimíchala jsem do vlašských lískové a mandle), pokrájené kandované ovoce a rozinky. Na pečící papír děláme lžící malé kopečky a vidličkou namáčenou do vody roztáhneme na placičky cca 1/2 cm silné. Pečeme v toubě vyhřáté cca na 170°C dozlatava. Vychladlé placičky potíráme na spodní straně rozehřátou čokoládou s tukem.
Inspirace: ekucharka (Marokánky + video)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání