Rozpis:
- 250 ml smetany ke šlehání
- 40 g hladké mouky
- 160 g cukru krupice
- 160 g ořechů
- 100 g kandovaného ovoce
- 60 g rozinek
Na potírání:
- 100 g čokolády na vaření
- 50 g tuku (100%)
Postup:
Ze šlehačky, mouky a cukru si uvaříme kaši. Do zcela vychladlé kaše vmícháme posekané ořechy ( přimíchala jsem do vlašských lískové a mandle), pokrájené kandované ovoce a rozinky. Na pečící papír děláme lžící malé kopečky a vidličkou namáčenou do vody roztáhneme na placičky cca 1/2 cm silné. Pečeme v toubě vyhřáté cca na 170°C dozlatava. Vychladlé placičky potíráme na spodní straně rozehřátou čokoládou s tukem.
Inspirace: ekucharka (Marokánky + video)
Žádné komentáře:
Okomentovat