Rozpis:
- 450 g bílků
- 300 g cukru krupice
- 200 g mletých ořechů
- 200 g hrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
Krém:
- 400 ml šlehačky 40%
- 1 čokoláda na vaření
- 2 lžíce másla
Postup:
Ušleháme bílky s cukrem a špetkou soli dohusta. Vmícháme směs mouky, ořechů a prášku do pečiva. Těsto rozetřeme na dva plechy s pečícím papírem a upečeme.
Čokoládu rozlámeme, přidáme dvě lžíce másla a necháme rozpustit ve vodní lázni. Šlehačku ušleháme téměř dohusta a přišleháme vlažnou čokoládu rozmíchanou s máslem. Krémem potřeme upečený vychladlý plát a přiklopíme druhým plátem. Dozdobíme a vychlazené krájíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat