Rozpis:
- mrkev
- květák
- paprika (nejméně 2 barvy)
- okurky celé nebo řezy
- malá cibulka nebo nakrájená cibule
- kousek feferonky
Postup:
Mrkev předvaříme do poloměkka, ihned zchladíme studenou vodou a nakrájíme na kousky nebo kolečka. Květák také chvilku předvaříme, zchladíme a rozdělíme na menší růžičky. Pokud nemáme malé cibulky, nakrájíme menší cibule na kolečka nebo půlkolečka a také mírně povaříme a zchladíme. Okurky dáme celé nebo řezy. Papriku nakrájíme také na větší kousky a pro barevnost použijeme alespoň dvě barvy. Zeleninu vrstvíme do skleniček, snažíme se střídat barvy. Nalijeme nálev, sterilizujeme 20 minut při teplotě 80 - 85°C.
Žádné komentáře:
Okomentovat