04 září 2010

Zeleninová směs


Rozpis:
  • mrkev
  • květák
  • paprika (nejméně 2 barvy)
  • okurky celé nebo řezy
  • malá cibulka nebo nakrájená cibule
  • kousek feferonky

Postup:
Mrkev předvaříme do poloměkka, ihned zchladíme studenou vodou a nakrájíme na kousky nebo kolečka. Květák také chvilku předvaříme, zchladíme a rozdělíme na menší růžičky. Pokud nemáme malé cibulky, nakrájíme menší cibule na kolečka nebo půlkolečka a také mírně povaříme a zchladíme. Okurky dáme celé nebo řezy. Papriku nakrájíme také na větší kousky a pro barevnost použijeme alespoň dvě barvy. Zeleninu vrstvíme do skleniček, snažíme se střídat barvy. Nalijeme nálev, sterilizujeme 20 minut při teplotě 80 - 85°C.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání