02 září 2010

Zelenina do salátu


Rozpis:
  • 1,50 kg mrkve
  • 1 kg okurek
  • 0,75 kg cibule
  • 0,75 kg celeru
  • kyselina citronová
Postup:
Oloupanou, omytou mrkev vložíme do hrnce s vařící vodou a uvaříme do poloměkka. Povařenou mrkev ihned zchladíme studenou vodou. Celer oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do vařící vody se lžičkou kyseliny citronové ( celer zůstane bílý). Povaříme také do poloměkka a ihned zchladíme. Nakrájíme na kostičky cibuli, okurky a povařenou mrkev. Okurky spotřebuji přerostlé. U větších vykrojím semeník. Nakrájenou zeleninu dáváme do velké mísy, dobře promícháme a plníme do sklenic. Zalijeme nálevem, zavíčkujeme a zaváříme 20 minut při teplotě 80 - 90°C.
Zeleninu používáme do bramborových a podobných salátů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání