- 1,50 kg mrkve
- 1 kg okurek
- 0,75 kg cibule
- 0,75 kg celeru
- kyselina citronová
Postup:
Oloupanou, omytou mrkev vložíme do hrnce s vařící vodou a uvaříme do poloměkka. Povařenou mrkev ihned zchladíme studenou vodou. Celer oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do vařící vody se lžičkou kyseliny citronové ( celer zůstane bílý). Povaříme také do poloměkka a ihned zchladíme. Nakrájíme na kostičky cibuli, okurky a povařenou mrkev. Okurky spotřebuji přerostlé. U větších vykrojím semeník. Nakrájenou zeleninu dáváme do velké mísy, dobře promícháme a plníme do sklenic. Zalijeme nálevem, zavíčkujeme a zaváříme 20 minut při teplotě 80 - 90°C.
Zeleninu používáme do bramborových a podobných salátů.
Žádné komentáře:
Okomentovat