05 září 2010

Sterilované lečo


Rozpis:
  • 4 kg paprik
  • 2 kg rajčat (oloupaných a upravených)
  • 1 kg cibule
  • 250 ml oleje
  • sůl

Postup:
Papriky omyjeme, zbavíme semeníků a nakrájíme. Rajčata omyjeme, na chvilku ponoříme do vařící vody, oloupeme, překrojíme, zbavíme semeníků i přebytečné šťávy a také je nakrájíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na větší kostičky. Do kastrolu nalijeme olej a orestujeme cibuli. Přidáme papriky a podusíme je s cibulí.
Papriky nepodléváme, na začátku restování stále mícháme a papriky si pustí šťávu. Po 10 - 15 minutách přidáme rajčata, osolíme, dobře promícháme a plníme do sklenic. Pokud máme rajčata méně tuhá, část přebytečné šťávy odebereme do sklenice a zavaříme spolu s lečem. Šťávu potom použiji při pečení masa na leču na podlití. Také zbylou šťávu nevyléváme a zavaříme. Použijeme ji třeba při přípravě rajské omáčky. Sklenice uzavřeme víčkem a sterilujeme při teplotě 80 - 85°C cca 20 minut.
Takto konzervované lečo používáme po přidání uzeniny a vajec jako klasické, při pečení lazaní, pizzy, různé úpravy masa a podobně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání