09 září 2010

Perník


Rozpis:
  • 350 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru
  • 100 g oleje
  • 100 g džemu nebo povidel
  • 200 ml mléka
  • 2 vejce
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 prášek do perníku

Postup:
V míse smícháme cukr, olej, vejce, kakao a džem. Přilijeme mléko a vmícháme mouku s práškem do perníku. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný hluboký plech. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C cca 15 - 20 minut. Hotový perník můžeme pomazat džemem a poliít čokoládovou polevou. Perník je dobrý také pouze pocukrovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...