Rozpis:
- 700 g hovězího masa
- 300 g vařeného uzeného masa
- 600 g cibule
- 4 - 5 stroužků česneku
- 2 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžíce majoránky
- feferonka
- pepř, sůl
- sádlo nebo olej
Postup:
Nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do sklovata. Přidáme hovězí maso nakrájené na kostky, papriku, pepř, kmín, česnek, feferonku, sůl a restujeme. Dokořeníme ještě majoránkou, trochu osmahneme a zalijeme vodo nebo vývarem. Maso dusíme do změknutí. Pro urychlení můžeme použít papiňák. Hotovou omáčku zahustíme lžící hladké mouky rozmíchané v trošce vody nebo strouhaným tvrdým chlebem. Přidáme nakrájené uzené maso, necháme chvilku povařit, dochutíme a podáváme s různými přílohami nebo pouze s chlebem. Ještě lepší je guláš druhý den.
Žádné komentáře:
Okomentovat