18 července 2010

Guláš strýce uzenáře

Rozpis:

  • 700 g hovězího masa
  • 300 g vařeného uzeného masa
  • 600 g cibule
  • 4 - 5 stroužků česneku
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžíce majoránky
  • feferonka
  • pepř, sůl
  • sádlo nebo olej

Postup:
Nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do sklovata. Přidáme hovězí maso nakrájené na kostky, papriku, pepř, kmín, česnek, feferonku, sůl a restujeme. Dokořeníme ještě majoránkou, trochu osmahneme a zalijeme vodo nebo vývarem. Maso dusíme do změknutí. Pro urychlení můžeme použít papiňák. Hotovou omáčku zahustíme lžící hladké mouky rozmíchané v trošce vody nebo strouhaným tvrdým chlebem. Přidáme nakrájené uzené maso, necháme chvilku povařit, dochutíme a podáváme s různými přílohami nebo pouze s chlebem. Ještě lepší je guláš druhý den.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání