29 června 2010

Zamražené jahody



Rozpis:
  • jahody
  • cukr
  • tlačenkové sáčky
Postup:
Jahody opereme, necháme okapat a zbavíme stopek. Rozmačkáme nebo rozmixujeme, prosladíme podle chuti a necháme cca 30 minut odležet - lépe se rozpustí cukr. Tlačenkový sáček na jednom konci zavážeme a naplníme jahodami. Sáček dobře zavážeme i na druhém konci a vložíme do mrazáku.  Jahody potom použijeme na moučníky, knedlíky, poháry nebo můžeme podávat místo mražené jahodové dřeně. Z "válečku" si vždy odkrojíme kolik potřebujeme a zbytek uložíme do igelitového sáčku zpět do mrazáku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...